Äntligen svar från STS!

Nu har det gått några dagar sedan mitt senaste inlägg. Detta beror på att det inte hänt så mycket på Au-Pair fronten. Har bara väntat, väntat, väntat och väntat. Jag väntade så länge att jag fick skriva till STS och fråga när det hela skulle sätta igång. Redan dagen efter fick jag ett svar att de bad om ursäkt och att jag skulle kunna få ha min intervju redan samma dag.

Dock missade jag telefonsamtalet, så typiskt! Men mailade till tjejen som ska vara min intervjuare och frågade om vi kanske kan ta det ikväll. Annars blir det väl på måndag då arbetsveckan börjar igen.

Men nu har man i alla fall fått svar så ett steg närmare. Hoppas det går undan nu, så att man snart får vara i England! Står ju på STS hemsida att efter man betalat in pengar så kan det ta upp till tre veckor tills man är framme hos en familj i England. Om inte det är snabbt så vet jag inte...


Får  man sådana tröjor tro?


Promenera runt i London

Här sitter jag helt ivrig och planerar vad för saker jag bara måste göra när jag befinner mig i London. För det första har jag inte ens hört av STS än, så jag vet inte om jag blir godkänd att åka som Au-Pair. För det andra är det väl inte helt säkert heller att det är i just London jag kommer att hamna. Dock är det den staden där det finns flest familjer och det är även dit jag vill. Men men, jag tänker fortsätta planera. Bättre att vara mer förberedd än för lite. Och jag ska trots allt dit någon gång, vare sig det blir i form av Au-Pair eller ej.

När jag igår var till biblioteket för att låna lite hittade jag i hyllan "Nya böcker" denna guide:


Promenader i London av Celia Woolfrey

Jag började nyfiket bläddra i den och den var faktiskt väldigt kul. Boken innehåller femton promenader i olika stadsdelar i London. Varje promenad är unik och har ett tema så man får tretton helt olika upplevelser av staden. Boken täcker alla viktiga stadsdelar och sevärdheter. Här finns även tips om var du kan ta en picknick eller äta en god middag - på kvarterskrogen eller lyxrestaurangen. Författaren guidar en längs med stora boulevarder och genom trånga gränder och visar de mest kända sevärdheterna samt pekar ut små guldkorn.

Så den ska jag nog låna igen, eller kanske t.om. köpa. Kan ju vara kul att ha. Gillar att gå och vad är då inte bättre än att göra det när man upptäcker denna stad?


 

One step closer...

Nu har jag äntligen betalat in de 2990 kronorna som behövdes till STS. Så nu ska det väl snart börja hända saker. Jag gjorde detta för några dagar sedan, så man hoppas att dem hör av sig snart. Vill ju inte behöva vänta så länge till.

Jag har redan nu börjat planera saker inför London. Saker jag ska göra och saker som jag behöver veta inför denna stora omställning. T.ex. har jag varit inne på sidan Londonsvenskar och läst frågor och svar i deras forum av andra som också ska eller redan bor i denna stad.

Men som sagt, nu väntar jag bara på att STS ska höra av sig så att allt detta kan sätta igång. För jag vill också:


...åka dessa dubbeldäckare!

... bo i Kensington eller någon annan stadsdel!

... vandra i Julia Roberts och Hugh Grants fotspår!

... vinka till drottningen när hon befinner sig på balkongen!

... fika på Laduree och andra ställen!

...gå på Portobello Market eller andra marknader varje vecka!

Inget nytt på Au-Pair fronten...

... Men jag känner att jag vill skriva i denna blogg. Tänkte därför köra några inlägg i en annan kategori, som inte har med Au-Pair att göra.

Just nu består mitt liv av en sak, jobb, jobb och åter jobb. Det är även därför inget händer med Au-Pair sökandet. Måste hem till min lilla dosa, så att jag kan betala in pengarna till STS. Jobbar dock 20 mil från mitt hem, så kommer nog inte kunna göra det förän den 18:e.

Dock är det inte endast negativt. Får ju cash till London! Alltid bra med fickpengar. Har ju hört att det är en väldigt dyr stad.
Juste, jag har kommit in på en distanskurs som jag sökt. Sökte mest för att jag ville ha något att göra till hösten som rör studier. Tänkte ta några distanskurser som lät roliga och den som jag nu kom in på heter "Deckarförfattare före Liza Marklund". Det finns fortfarande chans kvar att söka, då kursen börjar i september. Den går mest ut på att man ska läsa några böcker och sedan diskutera dem i grupp över Internet. Som en bokcirkel helt enkelt.


Bokmal, plugghäst, men vad säger man om ugglan?

RSS 2.0